Slaappiet

Wie is Slaap Piet eigenlijk, maar ik denk dat zijn naam al genoeg zegt over hem.

Hij houdt er van om te slapen.

Niet alleen s`nachts maar ook overdag wil Slaap Piet alleen maar slapen zodra hij daar de kans er voor krijg. Zo hebben we meegemaakt bij een Sinterklaasbedrijfsfeest, dat Slaap Piet dingen ging stelen, zonder dat hij het zelf in de gaten had, dat kon ook niet want hij sliep. Tewijl hij aan het slapen was ging hij slaapwandelen, met zijn ogendicht en zijn handen vooruit liep hij door de zaal en pakte alle voorwerpen uit de mand die er stond.

Maar de Zwarte Pieten en Sinterklaas wisten niet dat hij aan het slaapwandelen was en dachten dat er een boef de spullen had gestolen. De hoofd Piet had een plannetje bedacht om de boef te pakken, maar dan moesten alle kinderen wel helpen. De zwarte pieten hadden een groot groen net meegenomen om daar de boef in te vangen, en de kinderen moesten helpen om de boef te vangen.

Langszaam kwam Slaap Piet weer de zaal in lopen en ja hoor weer met zijn ogen dicht, liep hij weer te slaapwandelen. De zwarte Pieten en de kinderen hielden het net omhoog en zo kon Slaap Piet er onder door lopen en bij drie .... jahoor ze hadden hem gevangen genomen. Op dat moment schrok de Slaap Piet wakker en hij wist niet waar hij was en wat hij aan het doen was.

Sinterklaas ging met hem praten , en zo kwam hij er achter dat het in zijn slaap gebeurde. Toe Sinterklaas in Spanje terug was hebben ze de dokter erover gebeld en hij heeft er pilletjes in de vorm van een pepernoot voor gekregen zodat de Slaap Piet niet wist dat het pilletjes waren hij vind pilletjes niet lekker, maar pepernoten dat kan deze slaap Piet wel op.