piratenpiet

Piraat Piet is de gevaarlijkste piet die bestaat.
Voor hem zijn er geen grenzen.

Als hij iets wil hebben dan zal hij dat ook krijgen. Er is niemand die hem aan kan alleen Sinterklaas.

Doordat Sinterklaas heel erg boos naar Piraten Piet gaat kijken als hij iets verkeerd heeft gedaan of iets doet wat absoluut niet mag, ziet de Piet Piraat dat hij te ver is gegaan en dan draait hij bij als een klein kind. Hij is een keer zover gegaan dat hij de sleutels van Pakjesboot 12 heeft meegenomen, gepikt van de broek van Kapitein Piet, en dacht zo lekker alleen met de boot terug naar Spanje te kunnen varen, omdat hij geen eigen stoel had bij het Sinterklaasfeest.

Gelukkig heeft Bouwer Piet ervoor gezorgd dat het allemaal toch nog goed kwam en Sinterklaas gewoon met Pakjesboot 12 terug naar Spanje kon. Op zee voelt hij zich als een vis in het water.

De hoge golven om zijn piratenboot zijn voor hem een eitje, de meeste Pieten doen het zeven kleuren in hun broek, maar deze Piet niet, het gevaar is niet gevaarlijk genoeg.

Het heeft voor Sinterklaas ook zo zijn voordelen om Piraten Piet in de buurt te hebben. Op zee zijn er natuurlijk heel erg veel piraten en gelukkig wordt Pakjesboot 12 daarom ook bewaakt en ten aller tijden beschermd door deze Piraten Piet.

Als hij Sinterklaas weer heeft beschermd en samen met de andere Pieten van Het Sint-Team krijgt hij van Sinterklaas altijd een hele KILO zak pepernoten. Als hij Sinterklaas dan veilig en wel heeft afgeleverd in Spanje gaat zijn piraten bloed weer sneller stromen en roept hij in de haven om ?n van zijn eigen piraten schepen SCHIP AHOY!