Nar Piet

Nar Piet is een bijzondere Piet, eigenlijk zou hij Luxe Piet moeten heten,
want deze Piet is de netste Piet van het hele sintteam.

Zo zullen we hem dan vanaf nu ook maar noemen!

Deze Piet houd niet van strooien. Nee, hij deelt liever pepernoten uit, als de kinderen bij Sinterklaas komen geeft hij ze liever een zakje mee, want zegt hij, de pepernoten vallen op de grond en die is niet altijd overal even schoon en dat is niet netjes, tevens komen er allemaal kruimels op de kleding en dat hoort niet. Hij is altijd in de buurt van Sinterklaas, let heel erg op de Kleding van Sinterklaas.

Sinterklaas ziet hij dan ook als zijn voorbeeld. Het liefste zou hij ook Sinterklaas worden, maar ja, Sinterklaas is en blijft er echt maar ?n. Maar ja, dat zal altijd een droom blijven, op zich heeft deze Luxe Piet tijd zat om te dromen, hij doet namelijk niet erg veel en heeft dus veel tijd over.

Wel kunnen alleen maar jaloers zijn op zo?n Piet die niet hoeft te werken. Luxe piet heeft ?n grote hobby, hij houdt van trompet spelen. Op het paleis wordt Sinterklaas dan ook iedere morgen gewekt met dit geluid. Het aantal keer blazen ligt helemaal aan de dag van de week. In het weekend, vooral op zondag, blaast hij wel een half uur lang, want dan willen alle pieten in hun pieten bed blijven liggen en moet Luxe Piet van Sinterklaas net zolang blazen tot alle Pieten gek worden van het getoeter en hun bedden toch maar uitkomen. Sinterklaas niet, deze staat altijd erg vroeg op.

Uitslapen doet hij wel als hij oud is, dan heeft hij daar weer de tijd voor! En hup, daar gaat hij weer huppelend op de klanken van de trompet van Luxe Piet