Kapiteinspiet

Kapitein Piet is op Sinterklaas na de belangrijkste man van
Het Sint-Team en na Sinterklaas de baas van Pakjesboot 12.

Kapitein Piet weet over de hele wereld de weg.

Tenslotte moet Sinterklaas overal veilig en het liefst ook op tijd aankomen. Hij kent het weer als geen ander, dus komen er hoge golven, dan neemt deze kapitein gewoon een andere vaarroute. Kaarten genoeg op de Pakjesboot om een andere veiligere route te kiezen. Het liefste vaart hij naar Nederland. Nederland is een land waar alles anders gaat dan in andere landen.

Kapitein Piet vaart dan ook graag een stukje om, als hij tenminste op tijd is, om een aantal mooie plekjes van Nederland wat dichterbij te laten zien aan hetsintteam en Sinterklaas natuurlijk, zoals daar zijn de kleine grachten van Amsterdam, de molens bij Kinderdijk, de enorme haven van Rotterdam en de stormvloedkering Neeltje Jans is prachtig om te zien.

Een nadeel is wel dat ze voor de stoomboot, ook wel pakjesboot 12 genoemd, erg veel parkeergeld kwijt zijn, want overal waar ze aanleggen moeten ze geld in een parkeermeter gooien. Maar zoals de Sinterklaas dan altijd zegt, ik ben weer blij dat ik er ben, het geld is niet belangrijk, dat zijn alle kinderen van Nederland die speciaal voor mij naar de grote Sinterklaas van deze tijd feesten komen op het werk van hun pappa`s, mamma`s, opa`s en oma`s.

Kapitein Piet heeft al diverse keren voor een dilemma gestaan, Sinterklaas wel vervoeren of niet, want als hij Sinterklaas vervoerd gaan alle Zwarte Pieten van hetsintteam ook met hem mee van Guus Meeuwis tot Gerard Joling en van Bakkers Piet tot Disco Piet. Het is dan 1 groot feest aan boord en dan moet KapiteinPiet altijd aan het stuur blijven staan en kan hij helaas niet meefeesten. Ja, dat mag wel weer als ze aangelegd zijn met Pakjesboot 12, maar dan moeten de Pieten weer hard werken. Dus uiteindelijk kan Kapitein Piet nooit feesten, en dat is dan heel jammer.