Hoofdpiet

Hoofd Piet is daar waar Sinterklaas is. Hij heeft Sinterklaas altijd in het vizier.
Sinterklaas en Hoofd Piet zijn een hecht team binnen Het Sint-Team. Samen kijken ze,
voordat ze weer naar Nederland gaan met Pakjesboot 12, wekenlang in het Grote Boek.
Het boek waar alle namen van de kinderen in staan.

De Hoofd Piet heeft als taak alles goed te regelen voor het bezoek aan Nederland.

Staat de wind goed, zijn alle cadeautjes aan boord? Is Bakkers Piet al begonnen met het bakken van de pepernoten? Hebben de Dicht Pieten genoeg gedichten geschreven. Staat alles netjes in het grote boek, zijn er geen kinderen vergeten. Zijn alle geboorte kaartjes verwerkt.

Deze dingen zijn echt belangrijk voor de Hoofd Piet. Hebben alle gasten zoals Schuim Pieten, Goochel de offici?e uitnodiging ontvangen? Dus hun agenda`s leeggemaakt en hebben ze de feesten van Het Sint-Team ingepland om mee te gaan op Pakjesboot 12 naar Nederland. De dagen op zee voor de aankomst in Nederland doet de Hoofd Piet geen oog dicht, niet dat hij last heeft van de golven hoor, maar alles moet goed geregeld zijn.

Als Sinterklaas namens Het Sint-Team een bezoek brengt aan een Sinterklaasfeest van deze tijd moeten de mensen en natuurlijk bovenal de kinderen echt een feest krijgen. Op 6 december zegt Sinterklaas altijd tegen de Hoofd Piet: ik ben blij dat ik alle kinderen weer blij heb kunnen maken met cadeaus en mooie gedichten! Goed gedaan weer Pieterbaas!

Dit is waar de Hoofd Piet een jaar lang naar toe heeft gewerkt en het mooiste vindt hij de blije gezichtjes en het compliment van Sinterklaas dat hij het toch mooi weer allemaal voor elkaar heeft. Prachtig gewoon!